Singles Day Nederland

Singles Day Nederland is de afgelopen jaren alleen maar groter en groter geworden. Maar wat is het precies? En wat kunt u verwachten? En waar komt het vandaan? En hoe vindt u de beste aanbiedingen deals en kortingen? Wij zetten het voor u op een rijtje en zorgen ervoor dat u geen enkele deal of aanbieding hoeft te missen.

Singles Day Deals

Voordat we u gaan uitleggen waar Singles Day Nederland vandaan komt, vallen we met de deur in huis. Singles Day draait om korting, korting en nog eens korting. In slechts 24 uur tijd kunt u profiteren van zeer goede SinglesDay Deals. Direct even kijken? Dat kan:

Bekijk alle singles day deals

Wat is Singles Day?

Het klinkt als een dag die iets te maken heeft met daten en alleen voor de vrijgezellen onder ons is. De oorsprong van de singles dag heeft daar zeker mee te maken, maar tegenwoordig is Singles Day Nederland eigenlijk voor iedereen. Het maakt niet uit of u vrijgezel bent, verliefd bent, een partner heeft, getrouwd bent of weer gescheiden. Het is een dag voor iedereen. Iedereen kan en mag dan ook gewoon profiteren van de aantrekkelijke deals die op deze dag beschikbaar zijn.

Hoe is Singles Day ontstaan?

Deze dag kent zijn oorsprong in China. Hier viert men al heel wat jaren Singles Day, namelijk al sinds begin de jaren ’90. Op Chinese universiteiten ging men elk jaar op 11 november – 11/11 – met alle vrijgezelle mannen het bachelor bestaan vieren. Een dag speciaal voor de vrijgezelle mensen in China dus. Door de 1-kindspolitiek zijn er in China namelijk bovengemiddeld veel vrijgezellen en singles. Maar de vrijgezelle mannen op de universiteit vonden dat het nu wel eens tijd was om te vieren dat je als vrijgezel ook best trots mag zijn. Een dag van verwennerij dus, voor zichzelf.

Daar waar men bij Valentijnsdag iets gaat kopen voor de ander waar je van houdt of verliefd bent koopt men bij Singles Day iets voor zichzelf. Dit startte in de vorm van speciale feestjes, blind dates of diners voor vrijgezelle mensen om ze op die manier toch bij elkaar te brengen tijdens Singles Day in de hoop dat daar iets moois uit ontstond, maar dat is de laatste jaren flink uitgebreid. Het is namelijk ook steeds belangrijker geworden dat men tijdens deze dag voor singles ook iets moois koopt voor zichzelf. Zo is de koopjesjacht ontstaan op 11 november.

De koopjesjacht kende zijn definitieve doorbraak toen de webshops Alibaba en AliExpress zich ermee gingen bemoeien. Zij hebben van deze dag echt een koopjesfestijn gemaakt door met extreem hoge kortingen te gaan strooien die op kunnen lopen tot wel 90 procent. En hier maakt men in China erg graag gebruik van. Dit levert jaar op jaar bijzondere records op qua omzet binnen 24 uur. Zo wordt er tegenwoordig in China op 1 dag meer online gekocht dan wij in Nederland met zijn allen doen in het hele jaar. Maar Singles Day is bijvoorbeeld ook groter qua omzet geworden dan Black Friday en Cyber Monday bij elkaar. Er wordt dus echt heel veel gekocht met heel veel korting.

Wanneer is Singles Day?

Nu Singles Day steeds populairder aan het worden is willen ook steeds meer mensen weten wanneer deze dag dan is. Dat is eigenlijk vrij eenvoudig: Singles Day is elk jaar op 11 november. In 2018 is Singles Day dan ook op zondag 11 november. De datum zal nooit veranderen, maar de dag in de week natuurlijk wel. Dit jaar komt het dus uitstekend uit, want we zijn grotendeels vrij, dus u heeft alle tijd en ruimte om er goed voor te gaan zitten en geen moment te missen van deze online koopjesdag. Waar gaat u uw slag slaan?

Singles Day is de komende jaren op:

  • Singles Day 2018 is op zondag 11 november
  • Singles Day 2019 is op maandag 11 november

Waarom is Singles Day op 11 november?

Singles Day is elk jaar op 11 november, oftewel 11/11. En dat heeft te maken met de betekenis. De datum 11-11 bestaat namelijk uit vier enen. Deze enen staan symbool voor het individu, oftewel het vrijgezel zijn. Het verhaal gaat dan ook dat deze dag ooit gestart is door vier vrijgezelle mannen in China, die daarom de datum 11 november hebben gekozen als dag voor de vrijgezel.

Singles Day Nederland

In Nederland is Singles Day nog niet zo bekend als bijvoorbeeld de Wannahave Days of Black Friday, Cyber Monday of Cyber Weekend, maar het wordt wel elk jaar populairder en groter. Daar waar er in 2016 slechts enkele webshops meededen, waren er in 2017 al enkele tientallen webshops met aanbiedingen en kortingen. Tijdens Singles Day 2018 is de verwachting helemaal enorm hoog. We profiteren er met zijn allen graag van, want u kunt de leukste aanbiedingen tegen de laagste prijzen verwachten. En met de decembermaand voor de deur is dit dé ideale dag om alvast de eerste inkopen te doen met een flinke korting. Zo houdt u nog meer over voor andere cadeaus. De verwachtingen voor dit jaar en de komende jaren zijn dan ook hoog. Gaat u dit jaar ook voor het eerst inkopen doen op deze dag van de korting?

Hoe komt het dat Singles Day Nederland zo hard groeit? Dat komt onder andere doordat AliExpress en Alibaba ook bij ons in Nederland bekender zijn geworden. We kunnen eenvoudig iets bestellen buiten onze grenzen in China. De levertijd is iets langer, maar het is wel erg goedkoop. En daar maken we met zijn allen steeds meer gebruik van. Op deze manier zijn we bekend geraakt met het fenomeen en zijn er in Nederland eerste webshops die hierop zijn ingesprongen.

Bol.com Singles Day

Bol.com is één van de eerste hele grote webwinkels in ons land die vol heeft ingezet op Singles Day Nederland. In 2017 hadden ze spectaculaire deals die ze bekend hebben gemaakt via de radio. In 2018 zal Bol.com ongetwijfeld weer vol inzetten op Singles Day met bijzondere deals, mooie aanbiedingen en hoge kortingen. Maar dat is nog niet alles, want grote kans dat er dit jaar meerdere grote winkels vol gaan inzetten op deze dag.

Uzelf verwennen

Natuurlijk kunt u deze dag aangrijpen om iets te kopen voor uw geliefde, maar waarom niet ook gewoon eens iets voor uzelf. U werkt het hele jaar mogelijk hard, heeft het druk, of heeft een vervelend jaar achter de rug, dan is Singles Day de ideale dag om eens iets voor uzelf te kopen met een erg aantrekkelijke korting. Deze dag wordt dan ook wel eens het Global Shopping Festival genoemd. Simpelweg een cadeau om uzelf te verwennen, dat moet ook weleens kunnen toch?

Singles Day aanbiedingen

Wilt u weten wat dit jaar de beste Singles Day aanbiedingen zijn? We hebben deze overzichtelijk voor u verzameld op onze website: singles-day.online. Direct alle aanbiedingen bekijken? Dat kan:

Bekijk alle singles day deals